Referenciáink

Angélát azoknak ajánlom, akik túlságosan sokat „görcsölnek” a mindennapokban. Hatásosan feltárta azokat a problémákat, amik megnehezítik a napi munkát. Felismerte és rávezetett a megoldásra. Az előre meghatározott fejlesztendő területre odafigyelve építette fel a találkozási alkalmakat. Támogatta a saját gondolataim önmagam általi felfedezését.

P.G.

ELMŰ

A coaching indulásakor a főnököm kihangsúlyozta, hogy nagyon fontos a coach és közöttem levő “kémia”, szerencsére Angélával már az első találkozásunkkor éreztem, hogy ez megvan közöttünk. Az ülések alkalmával nagyon figyelt rám, reflektált arra, amit mondtam, sokszor kihangosította, azokat a pontokat, amivel foglalkoznom kellene többet, megosztotta velem, hogy milyen érzéseket lát rajtam és elgondolkodtató kérdéseket tett fel. Volt alkalom, amikor Angéla észrevette, hogy nem szeretnék tovább elemezni egy témát, akkor megkérdezte, hogy milyen irányba menjen a beszélgetésünk, váltsunk-e másik területre. Sokszor kért visszajelzést, hogy mit várok Tőle és jó-e az irány amerre tartunk. Ahogy Angéla is megfogalmazta az utolsó alkalommal, voltak olyan üléseink, amikor fáradtan kezdtünk neki a beszélgetésnek, de a végére mindig kerek egész lett belőle és megfogalmazódott, hogy mit viszek magammal arról az alkalomról.

D.E.

Acelity

Zitával az első találkozásunk alkalmával már könnyen megtaláltuk a hangot. Kedves és határozott személyiségével és a célzottan megfogalmazott kérdéséin keresztül nagyon gyorsan megtaláltam a válaszaimat azokra az elakadásaimra, amivel az első alkalomra érkeztem. Nagyon jó volt vele dolgozni, sokat segített a beszélgetéseinkkor abban, hogy hagyta, hogy magam fogalmazzam meg a megoldásaimat a magam tempójában. Erőssége, hogy nagyon jól tud figyelni és érzékenységével és nagyfokú empátiájával észreveszi a lényeges dolgokat, amiből aztán visszajelzéseket ad és jó kérdéseket tesz fel. Azoknak ajánlom, akik érzékenyek és nehezebben tudják az elakadásaikat megfogalmazni, kifejezni szóban. Kedvességével és derűs hozzáállásával egy kiváló szakembert ismerhettem meg. Köszönöm a lehetőséget és  a találkozásokat!

M. Emese

Csoport-téka Egyesület

Nagy figyelemmel és odaadással figyelte Angi a tőlem érkező gondolatokat a coaching során. Segített rávezetni a helyes útra, mellyel jelenleg is egy számomra minden szempontból megfelelő karrierpályára kerültem. A coach és a coaching segítségemre volt abban, hogy egy olyan munkakört hagyjak a hátam mögött,(több, mint 10 év után), mely nem az én ambícióimnak megfelelő volt. Angi gondolkodásra késztetett, házi feladatokkal látott el, hogy minél többet foglalkozzak magammal és a céljaimmal. A megfelelő időben, a megfelelő kérdéseket kaptam tőle, melyek vittek előbbre a coaching során. Örömmel ajánlom Angit, mert nagyon kommunikatív, segítőkész, nem veszik el a részletekben, teljesítményorientált és szenzitív, melyek úgy gondolom, hogy mind hozzájárultak a sikerességhez.

B.B.

Zitával nagyon jó együtt dolgozni, mert pont megfelelő mértékben beszédes, remek hallgatóság, ugyanakkor közvetlensége miatt könnyen ráhangolódik az emberre. Nekem mind karrier-, mind magánéleti szempontból sokat segítettek a kérdései, még akkor is, ha néha nem volt kellemes egy-egy felismerés. De úgy gondolom, hogy a coachingnak pont ez a lényege: nem csak azt kell belátni, ami könnyű, ami pozitív, hanem mindent, ami a fejlődést segíti. Nálam bejött, köszönöm!

Bányai Nikoletta

Frissdiplomás Kft.

Zitával egy céges tehetséggondozó program kereten belül ismerkedtem meg, ahol 6 alkalmunk volt találkozni. Az asszertív kommunikáció témakörét választottam. Vezetőként fontos, hogy sallangmentesen, pontosan es röviden tudjam megfogalmazni az utasításaimat. Amikor Zitához kerültem, inkább kértem, sőt, én kértem elnézést egy-egy hálatlanabb feladat kiosztása miatt. Ma sikeres vezetője vagyok egy 80 fős csapatnak. A mai napig eszembe jutnak az átbeszélt gyakorlatok, példák, ha szükségem van rá. Zitából sugárzik a pozitív energia, rendívül öntudatos. Én nagyon könnyen megtálaltam vele a közös hangot.

M.A.

Hewlett Packard Magyarország

A coaching folyamatot a cég ahol dolgozom jelölte ki számomra. Amikor Zita CV-jét olvastam, szkeptikusan fogadtam, hogy egy olyan coach ad nekem tanácsot, akinek semmi köze az informatikához és biztosan nem fog tudni adni olyan tanácsot, amit hasznosítani tudok a mindennapi munkám során. A coaching folyamat során ennek ellenkezője derült ki.  A folyamatban nem tanácsokat vagy útmutatásokat kaptam, hanem beszélgettünk, kötetlenül, mindig az aktuális problémákról, ezen beszélgetések során képet kaptam önmagamról/környezetemről és arról hogy hogyan lehet kezelni/megoldani a felmerülő problémákat. A tapasztalatokat beépítettem a mindennapi munkámba; tudatosan/felkészültebben tudom kezelni az a meglévő illetve újabb kihívásokat.A hozzám hasonló szkeptikusoknak javaslom, hogy ne higgyenek az előítéletüknek és bátran vágjanak bele a folyamatba Zitával; nem fognak csalódni.

K.T.

informatikai középvezető

Számomra fontos, hogy az ülések alkalmával érezzem, a folyamat középpontja mindkettőnk számára az a téma, amit hoztam. Fontos, hogy kialakuljon a bizalom, amiben a témához kapcsolódó minden körülményt, érzést, nehézséget el tudom mondani és arra közösen meg is találjuk a megoldást. Angival ezek meg is valósultak. Olyan időszakban volt szerencsém együtt dolgozni Angival, amikor új, kihívást jelentő feladatokat kaptam. Ezekhez kerestük meg az eszközöket, amik segítségével a konfliktusos helyzeteket is sikerült megoldanom. Amiért szívesen ajánlanám, a nyíltsága, a következetessége és a támogató figyelme. Olyan megoldásokat találtunk, amik nem csak szavak maradtak, hanem a gyakorlatban is működtek.

M.A.

ELMŰ

Angélával folytatott rendszeres coaching megbeszéléseink során sikerült megértenem számos korábban számomra megoldhatatlannak tűnő napi életvitelemmel, munkámmal kapcsolatos problémát, illetve feloldhatatlannak tűnő emberi kapcsolati konfliktust, amit ezt követően könnyen meg tudtam oldani, vagy elindulni a megoldás felé.A megbeszélések során Angi fokozatosan rávezetett a problémák gyökerére, mely után már szinte magától kínálkozott maga a megoldás. Leginkább annak örülök, hogy munkakapcsolataim kisimultak – ez számomra nagyon fontos, hiszen nap, mint nap emberekkel foglalkozom (értékesítési területen dolgozok).Nagyon hálás vagyok neki, hiszen már magam is képes vagyok „kívülről” is szemügyre venni egy helyzetet, külső szemmel látva sokkal egyszerűbb átlendülni egy-egy elakadáson, és megtalálni a megoldáshoz vezető utat. Mindenkinek – aki úgy érzi, hogy elakadt egy-egy problémás élethelyzetben, illetve emberi kapcsolatban – csak ajánlani tudom Angélát, mert biztosan hamar megtanulja a megoldás megkeresésének módját, ami nagyban növeli az önbizalmat, és segíti a súrlódásmentes emberi kapcsolatok kialakítását.

H.N.

Schwarz Global

Das Coaching mit Zita ist wie ein erfrischender Urwaldregen. Probleme, die mir vorher wie eine Black Box und unlösbar erschienen, weichen auf, werden lebendig und entwickeln sich hin zu machbaren Aufgaben, die ich anpacken kann und die mein Leben wieder zum Erblühen bringen. Zita hilft mir, mir selbst auf die Spur zu kommen, wo und wie ich mir genau im Wege stehe und wie ich mit einfachen Mitteln, die ich in den Alltag einbauen kann, Abhilfe schaffen kann. Und das Beste ist, dass die Antworten und Ideen, auf die ich durch ihre Fragen komme, eigentlich schon in mir selbst schlummern, aber alleine war es mir bisher nicht möglich, diese verborgenen Schätze zu heben. So gesehen ist das Coaching beste Hilfe zur Selbsthilfe und Lebenselixier.

A.M.

Angéla közvetlen és barátságos stílusa nagy segítségemre volt abban, hogy megnyíljak; játékos feladatai, hogy a bennem rejlő kételyek felszínre törjenek; célirányos és segítő kérdései pedig akként támogattak, hogy megtaláljam az utam, megerősítsen elhatározásaimban, terveimben. Angéla empatikusan fordul az ember felé, ezért mindenkinek szívből javaslom megkeresését, aki egy kicsit elakadt a munkájában, magánéletében; vagy ha annyira összegubancolódtak a „családi-, munkahelyi-, magánéleti szálak”, hogy nem tudja az ember hogy álljon neki a kibogozásnak. Angéla célirányos kérdései biztosan segítenek, melyek mellé olykor-olykor apró, elgondolkodtató játékokat is bevet. Általában nem szeretek játszani, de ezek a játékok mégsem a gátlásaimat, hanem a céltudatosságomat erősítették, tetszettek. Úgy érzem nagyon hasznosak voltak a coaching órák. Köszönöm szépen!

L.Zs.

SINOSZ